Tu nu esti obiceiurile tale

Unul din principalele motive pentru care ramanem blocati in obiceiuri ce nu ne sunt de folos sunt gandurile prin care ne acordam permisiunea, cum ar fi: “o ceasca de cafea pe zi nu-mi face rau”, “Beau alcool doar al sfarsit de saptamana”, etc. Asemenea ganduri ne conving ca nu este nimci in neregula cu comportamentul nostru, desi, in adancul sufletului, stim ca nu este bine. In multe cazuri, ne folosim de obiceiurile noastre proaste pentru a evita sa ne confruntam cu ceva mult mai dificil. Perioada de tranzitie de la un obicei prost poate fi intr-adevar inconfortabila la inceput.

Limiteaza-te la ziua de azi. unul din principalele motive pentru care ne impiedicam atunci cand incercam sa schimbam un obicei este ca incepem sa ne gandim la viitor. Incepem cura de slabire de luni, nu mai fumam de saptamana viitoare, etc. Nu, spune in felul urmator; incepand de azi nu mai fumez….

Ori de cate ori observi ca te afli pe punctul de a reveni al comportamentul negativ, respira adanc si lung. Pe masura ce iti vei schimba respiratia, iti vei modifica si energia. Energia ta calma si centrata te va sprijini in comportamentul pozitiv si te va impiedica sa revii la obiceiul negativ.

renuntarea la un obicei negativ nu trebuie sa fie chinuitoare. De fapt, poate sa fie vesela. pentru a crea o schimbare reala, avem nevoie de mai mult decat simpla vointa; trebuie sa manifestam bucurie si curiozitate fata de noile circumstante. Renuntarea la un obicei prost inseamna doar crearea unui nou obicei. In acest nou obicei, poti sa gasesti fericirea.

 

Gabrielle Bernstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *