Elimina oamenii negativi din jurul tau

 

“We are the average of the five people we spend the most time with.” Tim Roth

 

Viata este scurta, insa depinde de noi cum ne-o traim. Nu are rost sa te inconjori de tot felul de persoane de la care nu ai ce invata sau, mai rau, te trag in jos. Am vazut multe persoane care se plang de faptul ca nu au bani, de exemplu, ca, ulterior, sa descopere ca de fapt prietenii sai apropiati aveau exact aceeasi problema. Daca tu nu ai destula determinare, forta si intelepciune sa-ti urmezi visul, macar strange in jurul tau tot felul de persoane care sa te impulsioneze.

 

Trebuie sa stii ca, daca tu esti o persoana optimista, persoanele negative nu au ce sa caute in viata ta, pentru ca la un moment dat nu or sa mai reziste langa tine. Ai venit pe acest pamant ca sa duci o viata fericita, ca sa te inconjori de tot felul de oameni frumosi atat la exterior cat si in interior, si atunci de ce pierzi timpul cu tot felul de ratati? Ca sa devii si tu unul ulterior? Si mai apoi, sa te plangi si tu la altii, care sa te considere o persoana negativa? Si poate atunci dai de unul care o sa te scoata din cercul lui de prieteni, pentru ca este mai intelept decat tine.

 

Inainte de a scoate complet o astfel de persoana din cercul tau de prieteni, esti dator sa porti o conversatie cu el. Spune-i ca tii foarte mult la el, insa simti nevoia sa-i comunici faptul ca, chiar si o simpla discutie cu el te scoate din sarite, ca te seaca de energie, este frustranta, si te face sa nu mai petreci timpul cu el. Speech-ul poate fi modificat de la caz la caz, insa dupa, prietenul tau trebuie sa ramana cu impresia ca ori se schimba (macar putin), ori o sa-l elimini din lista ta.

 

Tu esti responsabil de toti oamenii pe care ii ai in viata ta. Si, daca nu-ti plac, este clar ca trebuie sa faci ceva atat in privinta lor, cat si a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *