Elibereaza-ti nevoia de a cere voie

Atunci cand cream un conflict sau cand suntem prinsi intr-un conflict aleatoriu depinde foarte mult cum reactionam la factorii externi. Noi decidem daca reactionam agresiv sau pur si simplu asteptam ca lucrurile sa se aplaneze. Din pacate multi dintre noi alegem cea mai usoara cale, aceea de a renunta in a ne sustine ideile si ramanem alaturi de cel care are cele mai mari sanse de castig, astfel cerandu-i permisiunea, la nivel subconstient, sa ne controleze viata. Cum nu realizam acest lucru, a doua oara cand suntem prinsi intr-un schimb de idei vom face exact acelasi lucru, si in scurt timp vom uita sa ne mai sustinem ideile si favorizam efectul de “turma”. Si dupa un timp ne intrebam de ce ne lasam condusi de altii.

 

Multi dintre noi am descoperit inca de mici ce inseamna sa avem nevoie de aprobarea unei persoane mai importante: parinti, profesori, elevi, prieteni, iubiti, soti, etc. Nici macar nu ne mai gandim ce inseamna sa fim noi fericiti, pentru ca de fapt ne gandim cum sa fie ceilalti fericiti, punandu-ne noi pe ultimul loc, ulterior intrebandu-ne de ce nu merge totul ca pe roate in viata noastra.

 

Trebuie sa stii ca actorul principal in viata ta esti tu si nu altii. De-abia cand o sa constientizezi ca tu esti responsabil de orice situatie apare in viata ta, indiferent ca e buna sau rea, nu ai cum sa fii fericit. Tu trebuie sa fii pe primul loc. Este ca si cu mastile din avion: daca nu-ti pui tu primul masca, nu-i poti ajuta pe ceilalti.

 

Invata sa-ti ceri tie voie pentru orice faci, nu celorlalti, si ai descoperit reteta fericirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *