Inceteaza sa te mai compari cu ceilalti

 

Nici macar o data comparatia cu ceilalti nu ne face mai buni sau mai frumosi. Simtim nevoia sa ne comparam cu ceilalti atunci cand simtim ca in viata noastra ceva nu merge cum trebuie, automat gasim o alta persoana careia ii merge mai bine, si imediat gasim si vinovatul din cauza caruia noi avem neplaceri. Sau, dimpotriva, ne comparam cu cineva atunci cand totul merge cum trebuie in viata noastra, si avem tendinta sa-i judecam pe ceilalti care sunt sub nivelul nostru. Nici una din variante nu ne face mai fericiti decat am fost cu o secunda mai devreme.

 

Gandeste-te putin la legea atractiei: sa spunem ca-ti doresti foarte mult o relatie, dar din anumite considerente nu reusesti sa legi nimic. Automat incepi sa atragi langa tine exact genul de persoane care nu-ti fac bine: persoane care nu sunt nici ele intr-o relatie sentimentala satisfacatoare. Incepi sa compari vietile tale cu ale lor, si ajungi la concluzia ca ei, aratand bine, avand bani, etc, nu au reusit sa aiba o relatie, tu cu atat mai mult nu poti. Practic, in loc sa cauti rezolvari la problema ta, te afunzi tot mai mult. Si incepi sa fii depresiv, si nu mai stii incotro sa te indrepti.

 

Niciodata comparatia cu alte persoane nu te poate ajuta. Insa te poate ajuta comparatia cu tine, intotdeauna. Tu, cel din momentul prezent, trebuie sa fii intotdeauna mai bun decat cel de acum o secunda. Indiferent ce faci intre timp, trebuie sa fii constient de faptul ca te va face mai bun, si mult mai capabil sa obtii ce-ti doresti. Poti sa te compari cu alte persoane numai daca o faci la nivel de vizualizare, adica iti doresti sa ajungi si tu unde sunt si ei, si sa depui efort pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *