Iertarea iti vindeca sufletul

Nimic nu poate vindeca mai bine sufletul, nu poate deschide mai multe usi si nu poate conduce la o crestere mai accelerata ca iertarea. Desi uneori ne vine greu sa iertam, adevarul este ca noi ne-am nascut cu aceasta calitate. Din pacate, atunci cand am crescut, noi am fost programati si invatati sa nu mai iertam cu atata usurinta. Studiaza-i pe copii si observa cat de usor renunta ei la ranchiuna si resentimente.

Iertarea incepe intotdeauna cu iertarea de sine, caci este absolut necesar sa ne acceptam si sa ne iubim exact asa cum suntem. Trebuie sa invatam sa ne tratam pe noi insine cu compasiune si bunatate. Daca nu ne putem ierta, iubi si accepta pe noi insine, cum ne-am putea astepta sa o faca altii? Ori de cate ori te simti suparat pe tine insuti, nu sinele tau real este cel suparat. Tu nu faci decat sa reactionezi tinand cont de amintirile tale, care te controleaza fara ca tu sa stii. La fel se petrec lucrurile atunci cand esti suparat pe o alta persoana.

Indiferent ce se intampla in viata ta, tu esti responsabil in proportie de suta la suta. Ceva din interiorul tau a atras respectiva situatie. Chiar daca iti vine greu sa crezi, tu atragi intotdeauna situatiile sau persoanele din viata ta, iar acestea te trateaza exact asa cum te tratezi tu insuti. Din pacate, noi nu am fost invatati sa ne iertam, sa ne iubim si sa fim buni cu noi insine, dar atunci cand facem acest lucru, noi atragem automat in viata noastra alte persoane care ne iubesc.

Dumnezeu este intotdeauna alaturi de tine, gata sa te ajute si sa te sustina, cu singura conditie sa ii ceri acest lucru. Retine: Dumnezeu te-a inzestrat cu liber arbitru..de aceea trebuie sa-i ceri ajutorul. Cu alte cuvinte, trebuie sa-i acorzi permisiunea de a te ajuta. Iertare fata de tine sau fata de alte persoane este de fapt un dar pentru tine. Daca doresti sa experimentezi adevaratele miracole ale iertarii, tot ce trebuie sa faci este sa ierti in inima ta si sa te detasezi.

“Cea mai usoara cale de a-ti trai viata” Mabel Katz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *