DESCOPERA-L PE DUMNEZEU

Din pacate ne-am invatat sa credem ca exista Dumnezeu doar atunci cand intampinam o problema in viata noastra, vedem ca nu putem sa o rezolvam si ne decidem sa cerem ajutorul unei surse mai puternice decat noi. Si normal ca aceasta sursa este divinitatea, universul din care ne tragem cu totii. Dar daca totul merge foarte bine, nu avem nici un motiv sa-l cautam pe Dumnezeu doar pentru a-i multumi, nu?

Totul in jurul nostru este energie, chiar si corpul nostru este format din energie. Deci, automat si noi facem parte din universul din care venim. Asadar, nu putem sub nici o forma sa ne disociem de Dumnezeu, pentru ca el face parte din noi, din existenta noastra. Cand o sa invatam sa nu-i mai negam prezenta, de-abia atunci incepem sa-L cunoastem pe acel Dumnezeu care ne iubeste si care ne poate face viata mult mai frumoasa decat speram.

Indiferent care iti este religia, sau indiferent daca tu crezi in religii sau nu, trebuie sa recunosti ca exista ceea ce toti numesc spiritualitate, supranatural, etc. Poti sa pretinzi ca esti ateu, sau ca nu apartii unei anumite religii, insa trebuie sa recunosti ca exista ceva deasupra noastra care trage sforile. Din nimic se poate naste doar nimic. Daca nu era cineva sau ceva acolo care sa aranjeze cumva lucrurile, poate ca tu nu te-ai fi aflat acum aici.

Exercitiu: ia o foaie de hartie si trage o linie verticala cu creionul, pe mijlocul paginii. In partea stanga scrie o experienta negativa din viata ta, si scrie tot ce s-a intamplat atunci, precum si ce ai facut ca acea experienta sa se rezolve. In partea dreapta scrie tot ce s-a intamplat ulterior in urma acelei experiente, si a avut un efect pozitiv. Exemplu: nu ai luat un job pe care il voiai, dar ulterior, pentru ca ai avut rabdare si ai mai studiat, ai dat peste alt job care este mult mai profitabil si mult mai ok pentru tine decat cel anterior. Pe spatele paginii scrie cum s-ar fi intamplat daca ai fi lasat totul in mainile lui Dumnezeu. Ai sa fii uimit, insa or sa-ti vina multe idei care s-ar fi concretizat in sincronicitati pozitive, si totul ar fi fost rezolvat mult mai repede, sau acea experienta negativa nici n-ar fi existat.

Este incredibil cat de repede sau cat de usor putem trece peste o experienta negativa, daca o lasam in seama unei alte puteri care sa o rezolve. Trebuie doar sa spui: „Doamne, ajuta-ma sa obtin …si da-mi rabdarea necesara, si deschide-mi toate drumurile ca sa pot obtine…”. Simplul fapt ca toata responsabilitatea nu va mai fi doar pe umerii tai, te va face sa te simti mult mai bine si sa vezi lucrurile altfel.

Este firesc ca viata sa nu fie o veselie continua, asa ca trebuie sa avem si momente in care simtim ca totul se naruie in jurul nostru. Si cu toate astea, parca tot ne dorim sa fim tot timpul fericiti, pentru ca ni se pare ca avem toata lumea la picioare. Insa, pentru ca noi nu suntem perfecti, si uneori mai gresim fata de alte persoane, fata de animale, fata de mediul inconjurator, este logic sa atragem energie negativa.

Tristetea, la fel ca si bucuria, face parte din viata noastra, si trebuie sa fim pregatiti s-o combatem de fiecare data cand apare. Uneori tristetea apare pentru ca o anume situatie sau persoana ne-a dezamagit; insa uitati ca roata se intoarce intotdeauna. Alta data suntem tristi pentru ca suntem invidiosi pe altii pentru ca ei au ceea ce ne dorim si noi; daca-ti doresti ceva, trebuie sa te gandesti ce ar trebui sa faci ca sa-l obtii, pentru ca daca-i invidiezi pe altii, nu faci decat sa atragi si mai multe energie negativa, si risti sa nu mai iesi din acea stare.

Atunci cand simti ca incepi sa te apropii de o perioada trista, sau cand vezi ca nu merge totul cum trebuie in viata ta, sub nici o forma nu trebuie sa te resemnezi. Pentru ca tristetea face parte din viata noastra, insa priveste-o ca si cum ar fi doar o perioada de tranzitie pe care, daca o gestionezi cum trebuie, se poate transforma intr-o perioada revolutionara pentru tine. Poti sa incepi sa vizionezi filme, sa citesti carti, si astfel pot sa-ti vina tot felul de idei bune ca sa fii fericit, sau ca sa faci multi bani, etc.

Exercitiu: Cand esti intr-o pasa proasta, indiferent care este motivul, si nu vezi nicaieri vreo rezolvare, linisteste-te si incepe sa-ti spui ca totul se va rezolva. Gandeste-te la un proiect al vietii tale in care ai muncit foarte mult si cum l-ai rezolvat. Daca vrei poti sa-ti si notezi, dar eu iti propun altceva: aprinde o lumanare, stai in fotoliu si gandeste-te la munca pe care ai depus-o pt ceva ce ai obtinut. Sa zicem: ce ai facut cand ai cumparat casa in care locuiesti: cu siguranta ca au fost si momente in care voiai sa renunti, insa ceva te-a facut sa mergi mai departe. Automat o sa-ti apara un zambet pe fata, si starea ta va incepe sa se imbunatateasca, pentru ca vei constientiza ca vei face tot ce-ti sta in putinta sa schimbi motivul pentru care esti asa, la momentul actual.

De noi depinde ca starea in care ne aflam sa fie una fericita sau trista. De multe ori lucruri mici, neinsemnate, ne pot aduce atat de multa fericire. Trebuie doar sa le descoperim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *