Cum sa ai o sanatate perfecta

Daca iti doresti sa creezi o stare de sanatate mai buna, exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci sub nici un chip: nu trebuie sa te infurii niciodata pe corpul tau. Mania este in sine o afirmatie pe care i-o trimiti corpului tau, cum ca il urasti (sau urasti anumite parti). Celulele tale sunt foarte constiente de fiecare gand pe care il emiti. De aceea, cel mai bine este sa te gandesti la corpul tau ca la un slujitor credincios care lucreaza din greu pentru a-ti mentine o stare de sanatate perfecta, indiferent cum l-ai trata.

Corpul tau stie foarte bine cum sa se vindece singur. Daca ii oferi alimente sanatoase, exercitii fizice si suficient somn, si mai ales daca emiti ganduri fericite, sarcina lui este usoara. Celulele sale lucreaza perfect in aceasta atmosfera armonioasa. In schimb, daca ii oferi numai alimente nesanatoase, daca nu dormi suficient si daca esti tot timpul iritat si armonios, celulele tale sunt obligate sa faca fata unui mediu ostil. Ele sunt nevoite sa se descurce cum pot intr-o atmosfera nesanatoasa. Daca acesta este mediul pe care li-l oferi, nu este de mirare ca starea ta de sanatate scartaie.

Nu vei putea niciodata sa creezi o stare de sanatate perfecta daca te vei gandi si daca vei vorbi tot timpul de bolile tale. Starea de sanatate se naste din iubire si din apreciere. De aceea, iubeste-ti cat de mult poti corpul. Vorbeste-i si mangaie-l cu toata iubirea. Daca exista o parte a corpului tau care te doare sau care sufera, trateaz-o ca pe un copil bolnav. Spune-i cat de mult o iubesi si ca vei face tot ce iti sta in puteri pentru a o ajuta sa se vindece cat mai rapid.

Daca esti bolnav, nu este suficient sa te duci la medic si sa iei cateva pastile pentru a-ti trata astfel simptomele si pentru a te face bine. De fapt, corpul tau iti transmite un mesaj. El te avertizeaza ca gresesti undeva si ca actiunile tale nu ii fac bine. De aceea, este foarte important sa inveti cat mai multe despre starea de sanatate. Cu cat vei sti mai multe, cu atat mai usor iti va fi sa te ingrijesti de corpul tau. Nu opta niciodata pentru a te simti o victima. Aceasta optiune echivaleaza intotdeauna cu renuntarea la puterea personala.

Cred cu toata convingerea ca noi ne cream singuri toate bolile de care suferim. Lafel ca orice aspect al vietii, corpul reprezinta o oglinda care reflecta gandurile si convingerile noastre interioare. El ne vorbeste in permanenta si tot ce trebuie sa facem noi este sa-l ascultam. Fiecare celula din corpul nostru reactioneaza la fiecare gand pe care il emitem si la fiecare cuvant pe care il rostim.

Invata sa accepti faptul ca viata ta nu reprezinta o serie de evenimente intamplatoare, ci o cale a trezirii spirituale. Daca vei trai in fiecare zi cu acest gand in minte, tu nu vei imbatrani niciodata. Nu vei face decat sa cresti. Tu ai libertatea de a alege intre acele ganduri care favorizeaza boala sau care creeaza o atmosfera sanatoasa, deopotriva in tine si in jurul tau.

Louise Hay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *