Nu te mai focusa pe lucrurile pe care nu le poti controla

 

Asta este una dintre cele mai grele lupte pe care o persoana le poate da. De fiecare data cand ceva nu merge cum trebuie in viata noastra, dupa ce incetam sa dam vina pe ceilalti, si incepem sa reflectam, ne dam seama ca este vina noastra. Si asa incep reprosurile: ca puteam sa facem mai mult, sau altfel, sau ca puteam sa ne focusam mult mai mult pe alte aspect, etc. Insa, niciodata nu ne gandim ca sunt situatii in care nu putem sa facem mai mult, si ca este cazul sa-l lasam pe Dumnezeu sa intervina in viata noastra.

 

Sa spunem ca-ti doresti sa faci ceva: primul pas ar fi sa te gandesti ce ai putea sa faci in continuare, persoanele la care sa apelezi, etc. Insa ceea ce multi nu par sa observe este faptul ca, chiar si atunci cand viata te lasa sa crezi ca de tine depinde totul, de fapt nu este asa. Tot timpul esti conditionat de cate ceva din exteriorul tau. Sa spunem ca vrei sa construiesti o casa: depinzi de materiale, de vreme si de oameni. Vrei sa calatoresti: depinzi de vreme, bani, cunostinte, etc.

 

Deci oricum tu nu detii controlul in totalitate, indiferent ca vrei sa admiti asta sau nu. Important este insa sa-ti dai seama cand sa mai renunti la control, si cand sa impingi lucrurile cat de depare poti. Este exact ca in legea atractiei: este un timp cand trebuie sa gandesti, apoi sa ceri, si urmatorul pas il face universul cand iti “traseaza” drumul. Pe parcurs insa, depinde de tine sa iti dai seama ce semnale trebuie sa interpretezi de la univers, astfel incat totul sa mearga asa cum trebuie.

 

Deci, de fapt renuntarea la control nu se face total: se face doar in acele momente in care tu consideri ca ai nevoie de o mana de ajutor, si exista “cineva” mult mai priceput sa te ia de mana si sa te indrume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *