Trecutul trebuie sa ramana in trecut

 

Ca sa evadezi din trecut si ca acesta sa nu se mai repete, este necesar ca tu sa inveti din ceea ce s-a intamplat. Ti-ai invatat lectia, nu se mai repeta experientele. Atunci cand trebuie sa luam o decizie, indiferent de aspectul vietii noastre pe care il influenteaza, intotdeauna oscialm intre trecut si viitor. Una din variante ne mentine in trecut (deci este influentata de acesta), si cealalta ne impinge spre viitor (si este conditionata de ceva ce invatam nou). De exemplu; vrei mai multi bani: fie ramai la jobul actual, unde stii ca sigur iti primesti salariul, chiar daca e mic, insa nu trebuie sa depui efort (trecut), sau sa te gandesti sa faci niste cursuri sau chiar sa-ti faci o afacere (viitor). La fel putem spune si cu relatiile.

 

Intotdeauna avem si o a treia varianta. Lucrezi cu ceea ce ai déjà, si adaugi in formula ceva nou. Fiecare moment este perfect…insa urmatorul moment pentru a fi perfect trebuie imbunatatit. Sa presupunem ca vorbim tot de un venit mai mare: poti sa ramai la jobul actual si de fapt sa te gandesti si sa faci planuri cum sa faci mai multi bani: o afacere, o colaborare, etc. Nu poti sa te astepti la miracole daca tu nu faci nimic. Nu exista noroc, norocul ti-l provoci singur.

 

Imagineaza-ti ca fiecare zi pe care o traiesti aduce noi si noi experiente. Asta de fapt ii separa pe oamenii de succes de restul: primii au stiut cum sa-si creeze propriile oportunitati, si sa munceasca sa se intample miracole. O persoana care are un succes aparent peste noapte, de fapt este o persoana care munceste la acest succes de cativa ani. O persoana care face acelasi lucru o perioada indepartata nu se poate astepta la miracole. Se poate asteptala miracole doar daca si face ceva in acest sens.

 

Trecutul se repeta doar daca nu-ti inveti lectiile, si daca te tot uiti mereu in spate, la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *