Invata cum sa te relaxezi

 

Relaxarea inseamna sa-ti permiti tie insuti sa intri intr-o stare in care nu faci nimic, pentru ca in caz contrar ai fi intr-o stare de tensiune. Pur si simplu te focusezi doar pe respiratie, sau pe nimic, si te adancesti in aceasta liniste. Stii cand esti relaxat atunci cand inchizi ochii si stii ca indiferent ce se intampla in jurul tau, nu te distrage de la starea ta primordiala.

 

Gandeste-te ca treci printr-o perioada destul de rea, vrei sa comunici cu Dumnezeu dar nu prea crezi tu in dogmele religioase. Pur si simplu te asezi intr-un fotoliu, si incepi sa te focusezi pe respiratie: inspiri, expiri, inspiri, expiri, si tot asa. Si dintr-odata il descoperi pe Dumnezeu undeva in interiorul tau; pentru ca stii ceva? Dumnezeu e peste tot in jurul tau, si in interiorul tau, nu trebuie sa te deplasezi fizic nicaieri. Si incepi sa pui intrebari referitoare la problema ta. Daca nu afli raspunsuri atunci, cu siguranta iti vor veni in zilele urmatoare.

 

Relaxare inseamna sa nu te mai gandesti la competitie, la munca, la contraste. Esti doar tu cu tine. Nu incerci sa controlezi viitorul, nu incerci sa controlezi ceea ce urmeaza sa se intample in viata ta, ci sa lasi sa se intample, si sa fii impacat cu asta. Relaxarea este in prezent, consecintele sunt din viitor. Nu incerca sa lupti cu orice iti cauzeaza stress in viata ta, pentru ca va fi mai rau.

 

Atunci cand te relaxezi, practic lasi constiinta ta (care oricum stie mult mai bine decat tine), sa preia controlul asupra vietii tale. Totul vine din interior, nu trebuie sa depui efort pentru asta. Multi oameni vor sa se relaxeze, insa nu-si dau seama ca trebuie prima data sa se detaseze de tot ce este negativ in viata lor. Pana nu faci asta, nu obtii rezultate in ceea ce priveste relaxarea, si imbunatatirea vietii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *