Confrunta-te cu frica aparuta in urma unui eveniment terifiant

Cand se intampla astfel de lucruri in lume, este foarte posibil sa simti frica, chiar daca locuiesti la mii de km distanta. Ce facem cu temerile noastre in aceste situatii? Cu cat eviti mai mult sa confrunti aceasta frica, cu atat iti va bantui subconstientul. Cand au loc tragedii, un impact emotional se ataseaza de tine pana cand este vindecat. Nu este nici o metoda buna sau rea de a ne ocupa de emotiile noastre, dar exista instrumente ce ne pot ajuta.

Este foarte important sa fii sincer in privinta temerilor pe care le ai. Este sanatos sa recunosti ca iti este frica. Cand recunosti sincer ca iti este teama, te eliberezi de tensiunea provocata de mentinerea fricii. Discuta despre teama resimtitia cu cineva drag, scrie despre ea intr-un jurnal, sau impartaseste-ti experienta cu un terapeut sau un grup de sprijin. Recunoasterea deschisa a fricii constituie un pas crucial spre depasirea ei.

Respira prin sentimentele tale, si sa-ti dai seama unde se localizeaza teama in corp – in zona gatului, in umeri, in piept sau in stomac. Pastreaza o clipa de liniste si sesizeaza unde a retinut corpul teama. Continua sa respiri si sa te focusezi pe acel sentiment pana cand simti ca te eliberezi. Repeta zilnic pana cand simti sa te usurezi si nu mai resimti acea frica. Respiratia esre cel mai important instrument pentru eliberarea fricii din corp.

Bunatatea este cea mai mare putere pe care o ai pentru a vindeca lumea. Cu cat exista mai multe persoane ce manifesta bunatate si compasiune, cu atat vor fi mai putine acte de distrugere, teroare si lupte. Din acest moment, arata mai multa bunatate fata de toata lumea din viata ta, chiar si fata de necunoscuti.

Daca te simti neputincios, gaseste-ti puterea acum. Respecta-ti sentimentele, respira prin tensiune si exercita-ti cea mai mare virtute: bunatatea. Adevarata ta putere se afla in capacitatea de a iubi.

Gabriell Bernstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *