Invata cum sa te detasezi ca sa obtii ce doresti

Fara sa-si dea seama, multi dintre noi confunda detasarea cu nepasarea. In realitate sunt 2 lucruri total diferite. Nepasarea sugereaza apatie: nu-mi pasa, nu-i treaba mea. Dimpotriva, detasarea inseamna: O sa fac tot posibilul, o sa inclin balanta in favoarea mea, o sa muncesc din greu si concentrat. Daca nu reusesc, nu-i nimic.”

Daca te incrancenezi sa obtii un oarecare rezultat, a persevera iti va cere o enorma canitate de energie, nu numai pe timpul efortului, ci adesea dupa ce efortul a fost facut, dupa ce ai dat gres, sau ai fost doborat, sau ai incheiat o afacere proasta. Fiind detasat insa, iti creezi o eliberare emotionala. Asta inseamna sa tii strans si sa dai drumul usurel. Sugereaza sa faci tot posibilul, sa-ti pese intr-adevar, dar in acelasi timp sa fii cu totul dispus sa renunti la rezultat.

Cand te atasezi prea mult, creezi teama care-ti sta in cale: si daca pierd? Daca targul nu se incheie? Daca raman respins? Daca, daca, daca, ….Credinta ca totul trebuie sa functioneze exact cum vrei tu, fara nici o abatere, produce o apasare enorma. Totul in dauna succesului tau.

Detasarea, dimpotriva, functioneaza ca o magie. iti permite sa te simti bien in timpul efortului, sa te bucuri de mersul inainte. Te ajuta sa reusesti in orice faci, dandu-ti increderea de care ai nevoie. Inlatura apasarea si vei castiga indiferent de rezultat. Faptul ca nu-ti faci griji te ajuta sa te concentrezi si sa starui asupra scopului. Te ajuta sa nu-ti incurci singur drumul.

Stii in inima ta ca, chiar daca lucrurile nu merg asa cum ai sperat, totul va fi in regula. Vei iesi bine si vei invata din experienta. Vei face mai bien data viitoare. Aceasta atitudine de acceptare te va ajuta sa faci pasul urmator pe drumul tau. in lco sa fii pierdut sau imobilizat de dezamagire sua regret, pur si simplu vei merge mai departe – cu incredere si placere.

Richard Carlson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *