Uneori “nu” este raspunsul cel mai plin de iubire

Esti o persoana care spune tot timpul “da”? Daca da, atunci te simti, probabil, coplesit de toate lucrurile pe care ai acceptat sa le faci. Una dintre cele mi bune cai de a fi productiv, implinit si mai putin stresat este sa incetezi sa le mai spui “da” tuturor si sa ai mai mutl discernamant in ceea ce priveste angajamentele.

Unii oameni se simt stanjeniti cand trebuie sa spuna “nu”. Daca si tu simti acelasi lucru, incepe pur si simplu sa rostesti aceasta afirmatie pe tot parcursul zilei: “Pot sa refuz. Cand refuz, am grija de mine si de ceilalti”. Aceasta afirmatie te poate determina sa eviti tendinta instinctiva de a spune “da” chiar si atunci cand stii ca e gresit.

Pe masura ce incepi sa folosesti mai des cuvantul “nu” din vocabularul tau, vei observa cum te va cuprinde un sentiment de pace. Desi ti se va parea ciudat la inceput, vei invata sa-ti savurezi libertatea pe care o vei primi pentru ca ti-ai protejat timpul si energia. Si, cel mai important, te vei simti mai bine in pielea ta pentru ca iti vei putea respecta angajamentele stabilite.

Gabrielle Bernstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *