Apreciaza-te pe tine insuti, iar lumea te va aprecia la randul ei

Chiar acum, gandeste-te la 3 lucruri pe care le apreciezi la tine. Poti sa spui “sunt sanatos” ca si cum ceea ce apreciezi la tine este minunat, dar asta nu trezeste aceeasi reactie emotionala ca atunci cand te pronunti cu adevarata specific. De exemplu, pot spune “Am picioare puternice, tonifiate, care ma ajuta sa ajung dintr-un loc in altul” ca ceva ce apreciez la mine. Da, are legatura tot cu sanatatea, dar e mult mai specific si ma face sa ma simt imediat mult mai importanta decat atunci cand spun doar “sunt sanatoasa”.

Fa-ti un obicei din acest lucru. Cand incepi sau inchei ziua scriind 3 lucruri specifice pe care le pretuiesti la tine (diferite de cele scrise cu o zi inainte), vei crea o schimbare profunda nu numai in percpetia pe care o ai despre tine, ci si in modul in care te prezinti in lume. Oamenii care se apreciaza pe ei insisi sunt plini din punct de vedere emotional si pot sa ofere pretuire celorlalti.

Exista un numar infinit de motive pentru care esti uimitor si cu adevarat valoros, astfel incat nu numai ca este posibil sa gasesti zilnic 3 lucruri noi, ci acest proces va deveni distractiv si usor pe masura ce iti formezi obieciul.

Gabrielle Bernstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *