Iertarea inseamna libertate

Iertarea ne elibereaza de vinovatie si ne realiniaza cu cine suntem noi cu adevarat. ideea de iertare este minunata, dar experienta reala poate fi dificil de pus in practica. Multi oameni nu-si pot imagina cum e sa ierte pentru ca si-au creat o viata in care se afla in mod constant in pozitie de lupta, “protejandu-se” cu orice pret. Daca tii manusile de box in pozitie de lupta, e timpul sa renunti la ele.

Singura modalitate de a inflori cu adevarat in viata este sa te aliberezi de toata tensiunea care te impiedica sa lasi iubirea sa circule prin tine. Aceasta tensiune provine din lipsa de iertare. Cu toii avem anumite persoane sau situatii pe care nu el putem ierta si peste care credem ca nu putem sa trecem, insa in realitate, mania si resentimentele te slabesc, tinandu-te blocat in durerea din trecut.

Iertarea este esentiala pentru fericirea ta. Este important sa intelegi si sa accepti ca iertarea nu este pentru acela care te-a ranit, ci pentru tine. Prin iertare, lasi manusile de box deoparte si iti deschizi inima catre pace.

Exercitiu: scriu intr-o agenda o lista cu oamneii pe care trebuie sa ii ierti (nu uita sa te incluzi si pe tine). Apoi recunoaste-ti contributia la situatia creata. Chiar daca tu consideri ca ti s-a facut o mare nedreptate, si tu ai o parte din vina. uneori, partea ta poate fi faptul ca porti inca resentimente sau ca ai ramas intr-o relatie prea mult timp. Daca nu iti este clar care e contributia ta, aloca-ti timp pentru a te gandi cum ai participat la propriul disconfort in raport cu situatia respectiva. APoi pur si simplu spune: “Ghidul meu interior (Dumnezeu, etc), eu recunosc ca acest resentiment imi face rau. Mania si atasamentul nu ma servesc. Sunt dispus sa iert. Arata-mi calea. Iti multumesc!”

Miracole acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *