Considera ca persoana care te face sa suferi iti este mentor

Exista, probabil, oameni in viata ta care chiar te enerveaza –  cei care te irita de fiecare data cand ii intalnesti, cum ar fi amicul tau din copilarie care stie cum sa-ti starneasca frustrare, sau parintele care te enerveaza la culme dupa 5 minute de la inceputul discutiei. Indiferent cat de dificili par, acesti oameni sunt cei mai mare profesori ai tai. Desi aceasta idee te va nedumeri la inveput, gandeste-te la posibilitatea ca vei avea ceva de invatat de aici.

Intreaba-te care este motivul pentru care acea persoana iti face rau, si in ce fel ai contribuit tu la aceasta situatie, si stai un minut in liniste. Permite-i subconstientului sa se deschida pentru a primi informatii. Este foarte posibil ca intuitia sa-ti vorbeasca cu voce tare si sa-ti ofere indrumare. Poate vei auzi un cuvant, cum ar fi “elibereaza”, “iubeste”, “iarta”. Respecta sfaturile intuitive pe care el primesti.

Daca nu obtii nici o indrumare in acest minut de liniste, fii atent la ceea ce apare subtil de-a lungul zilei. Poate auzi o melodie care te ajuta sa te eliberezi de furia acumulata; sau citesti ceva care-ti ofera exact mesajul pe care ai nevoie sa-l auzi. Indrumare vine sub multe forme si este disponibila pentru toti. Trebuie doar sa cerem si sa fim atenti la semne.

Daca ai de-a face cu o persoana cu adevarat dificila, uneori prima lectie este, pur si simplu, de toleranta si de rabdare. S-ar putea sa ai nevoie de timp pentru a ajunge la iubire si iertare, dar acest prim pas spre a invata sa-i tolerezi pe altii si sa ai rabdare cu ei te poate ajuta sa elimini resentimentele si furia si sa transformi chinul in mentorat.

Gabrielle Bernstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *