Fiecare isi cladeste singur viitorul

Ce ti s-a intamplat de-a lungul vietii te-a convins probabil ca afirmatia “Orice mi se intampla este cel mai bun lucru ce mi se poate intampla” nu este si nu poate fi adevarata. Totusi, traiesti o noua zi, nu?

Suntem fiinte puternice: ne cream viitorul prin faptele si gandurile noastre. Suntem un mecanism ce controleaza viata si noi insine alegem intamplarile din viata noastra prin propriul nostru sistem filozofic, de care depind reactiile la respectivele intamplari. Fiecare are o filozofie proprie, dar putini dintre noi si-au definit-o. Desi s-ar putea sa nu te fi oprit niciodata pentru a o constientiza, ea exista si traieste prin tine. O simti in parerile despre lumea in care traiesti, despre oameni sau despre intamplari; o poti observa in felul in care te afecteaza diverse conjuncturi si in felul in care influentezi tu situatiile.

Poti sa faci parte din categoria oamenilor care cred ca viata este minunata indiferent ce li se intampla, si cred ca in continuare vor avea parte de lucruri bune, sau poti sa faci parte din categoria “ghinionistilor”, care cred ca, chiar daca viata din cand in cand este buna, se tot asteapta sa li se intample nenorociri. Chestie care chiar se intampla.

Fiecare dintre noi reactioneaza la intamplari in functie de filozofia personala. Ea conduce in mod absolut la starea de fericire si implinire. Desi s-ar putea sa ti se para greu de crezut, filozofia ta proprie determina tot ce ti se intampla. A format toate conjuncturile in care ai fost implicat in trecut si va continua astfel.

 

2 thoughts on “Fiecare isi cladeste singur viitorul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *